Tandutdragning

När tänder inte går att reparera är det dags att dra ut dem.

Även om det bedövningen bidrar till att det inte gör ont att dra ut en tand kan området där tanden suttit kännas ömt efteråt. Efter att en tand dragits ut är tandköttet känsligt, därför är det extra viktigt att hålla rent och tänka på vad man äter/dricker en period efter behandlingen.

Varför drar vi ut tänder?

En tand dras ut först när den inte längre kan repareras, därför undersöker alla tandläkare först alla möjligheter att reparera tanden i fråga innan någon behandling fastslås. Orsakerna till en tandutdragning kan variera, exempelvis kan tandköttet vara inflammerat, du kan ha fått en tandlossning, svår karies, visdomständer som trycker på, eller annan tandskada.

Dra ut visdomständer

Visdomständer kan vara jobbiga att leva med. Ibland lika jobbiga att dra ut. Behandlingen börjar med att tandläkaren undersöker och röntgar området där tanden sitter för att se hur djupt den går. Ibland krävs en operation utförd av en käkkirurg för att få ut tanden.

Efter behandlingen

När tanden dragits ut kommer det att bildas en punkt med levrat blod för att skydda det nya såret. Det är viktigt att du varken röker, äter eller dricker innan bedövningen lämnat kroppen. Efter att bedövningen lättat kommer det att göra ont i området där tanden suttit, du kan även ha vissa svårigheter med att gapa och tugga ordentligt en kortare tid framöver.

Dentalisterna i Liljeholmen

Dentalisterna är ett nytt alternativ till tandvård. Vi är en klinik med fokus på frihet. Det innebär att vår största strävan är att du ska känna dig bekväm med dina tänder och din munhälsa, vad som än händer. Vi hjälper dig att bevara och erhålla ett fint leende även när verkligheten planerat annat.

Vi har format en mottagning som utgår från hur vi människor vill få hjälp, vi har digitaliserat behandlingarna, så att du slipper ödsla tid, och vi har omdefinierat hur en tandläkarmottagning ska se ut, så att du känner dig som hemma från första kontakt till dess att din behandling är genomförd.

Är du i behov av en akuttid eller vill du av någon annan anledning få en tid snabbt?

Akut tandvård!

Vill du bli uppringd?

Fyll i dina uppgifter nedan så ringer vi upp dig under samma arbetsdag 👍

Kontakt uppgifter

Dentalisterna AB - 559014-3599